Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Battle Chess and War Chess (Review and a Chess Game) / Πολεμικό σκάκι: Παρουσίαση και μια Παρτίδα

Εμπνευσμένος από μια παλιά ανάρτηση του blog Σκάκι στα Σχολεία (http://skakistasholeia.blogspot.com/ ) και από μια πρόσφατη του Νέου Παλαμήδη ( http://neospalamedes.blogspot.com/2008/07/karate-chess-both-kung-fu-chess-and.html )με θέμα το πολεμικές τέχνες και γενικά τον «πόλεμο» στο σκάκι, σας παρουσιάζω μια ηλεκτρονική έκδοση του πολεμικού σκακιού, ως παιχνίδι που υπήρχε μάλιστα από παλιά.
Στην πρώτη εμφάνισή του στους υπολογιστές το 1988 ονομαζόταν Battle Chess και είχε καλά γραφικά και πρωτότυπη σχεδίαση για την εποχή του.
Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε μια σύντομη παρτίδα που παίχτηκε σε αυτήν την έκδοση. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν χρειάζεται να δείτε όλο το βίντεο αν δεν θέλετε. Η παρτίδα τελειώνει κάπου στα 6:30 λεπτά)


Η ΠΑΡΤΙΔΑ / CHESS GAME:

Το άνοιγμα είναι Γκαμπί της Βασιλίσσης αποδεκτό (D2). Η Παρτίδα είναι πολύ διδακτική. Γι’ αυτό σας την έχω γραμμένη εδώ:
1. δ4 δ5
2. γ4 δxγ4
3. ε3 β4
4. α4 Αδ7
5. Ιγ3 β4
6. Αxγ4 βxΙγ3
7. Βζ3 Ιγ6
8. Βxζ7#


Σε αυτό το βίντεο θα ακούσετε μια «review» του παιχνιδιού
Battle Chess NES Review


Και αυτή είναι η τελευταία έκδοση του παιχνιδιού για Windows με την ονομασία War Chess. Εντάξει, μπορεί να μην πρόκειται για το ίδιο παιχνίδι, αλλά είναι άξιος διάδοχός του.

War Chess


Εγώ προσωπικά το έχω παίξει και σας παρουσιάζω εδώ την προσωπική μου αξιολόγηση:

1 σχόλιο:

ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ < ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ είπε...

Εύγε για το Ιστολόγιο.
Ευχαριστώ και για τον Σύνδεσμο - μετά απο ώριμη σκέψι και αφού συμπλήρωσες και 300 επισκέψεις- ανταπέδωσα, μόλις, κι εγώ.
Να τις χιλιάσης (τρακόσιες φορές)!
Και μία παράκλησι:
να διορθώσης το (τυπογραφικό ασφαλώς) λάθος στην καταγραφή αυτής της ενδιαφέρουσας μινιατούρας απο το βιντεάκι: Αντί για 3..., β4 είναι βέβαια 3...,β5.
ΥΓ α.Κι εγώ έπαιξα μετά απο κάτι χρόνια Sudoku στο blog σου (το very easy υπ. αρ. 312, νομίζω, και το έλυσα σε 19΄ (τρομάρα μου -προχθές, νυχτιάτικα).
β. Συμφωνώ με τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ότι "θα πρέπει να βάζεις -κάπως συχνότερα- κι' άλλες ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, όχι μόνο παιχνίδια στην κάθετη στήλη δηλαδή..."
ALEXA-
νδρος Σ.